Sminkelésről

Smink előtti tippek, praktikák

  • Az esküvő előtti szervezkedéssel járó idegeskedést, a szükséges alvásmennyiség hiányát, a megfelelő folyadékbevitel hiányát bizony az arcbőr is tükrözi, mindez kiküszöbölhető azzal, ha az esküvő előtti napon egy 15-20 perces ultrahangos tápláló, hidratáló kezelésre beugrunk az egyik kozmetikába.
  • Előző nap nem javaslom a szolizást (másnapra a bőr még nem lesz egységes szép színű és a fotókon is sárgás bőrszín fog visszaköszönni), az arctisztítást (ezt jóval korábban ejtsük meg, ha szükséges), szempilla- és szemöldökfestést (ezt a sminkes úgyis megfesti).
  • Az elkészített frizura után célszerű a smink elkészítése. Figyelj arra, hogy olyan ruhát viselj, amit könnyen le tudsz venni anélkül, hogy az elkészült haj és smink sérülne.


Esküvői smink

A "Nagy Napon" fontos, hogy a menyasszony legyen a legszebb, ehhez segít hozzá a szakavatott sminkes. Érdemes szem előtt tartani, hogy az esküvői smink erősebb, mint amit a hétköznapokban hordunk, éppen ezért sokkal nagyobb elvárást is támasztunk iránta, így pl. legyen tartós, jól mutasson a fényképeken, a menyasszony ragyogjon tőle, ne egy idegen ember nézzen vissza rá a tükörből stb.

Éppen ezért, mielőtt elkezdem a sminkelést a menyasszony elmondja elképzelését, megismerem a személyiségét, arcvonásait, figyelembe veszem a menyasszonyi ruhát, a dekoráció uralkodó színeit. Ezek után már tudom, hogy egy visszafogott vagy egy merészebb sminket készíthetek. Amit viszont minden sminknél erőszeretettel alkalmazok, az a tusvonal és a tincses műszempilla, mivel nem csak élőben ad gyönyörű tekintetet a menyasszonynak, hanem a fotókon is jól mutat. Mindenkit megnyugtatok, hogy egyaránt divat a finom és az erőteljes smink.

Gyakorlott sminkesként a következő tanácsokat javasolnám a leendő menyasszonyoknak!

Próbasmink előnyei

  • A próbasmink alkalmával a sminkes mozdulataiból, eszközeiből és felhasznált anyagaiból már kiderül, hogy a megfelelő szakembert választottuk-e.
  • A próbasmink elkészítése egyfajta nyugalmat ad a menyasszonynak ahhoz, hogy az esküvő napján a smink miatt már ne kelljen aggódni.
  • A próbasmink napjaként a leánybúcsú napját szoktam javasolni, egyrészt a fotókon is jól fog mutatni a menyasszony, másrészt ez az este tökéletes a smink tartósságának tesztelésére, valamint arra, hogy mennyire érzi jól magát a menyasszony a sminkben.